Specialist in vijverfolie en antiworteldoek

Scherpe prijzen

Korte levertijden

Gratis klantenservice

Gratis bezorgen boven € 100,-

Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80

aanmelden

Zwemvijvers

zwemvijvers

Maatwerk zwemvijver voor uw tuin

In veel tuinen worden steeds vaker de mooiste zwemvijvers aangelegd. Hiermee wordt een mooi natuurlijk element in de tuin gecreëerd en een heerlijke plek om te zwemmen.

Een zwemvijver aanleggen kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn, maar wij kunnen u helpen bij het aanleggen van een zwemvijver. Wij leveren het complete pakket voor uw zwemvijver, van a tot z , en zijn specialist op het gebied van zwemvijverfolie en zwemvijverbenodigdheden voor zowel de hovenier als voor de doe-het-zelver.

Kwaliteitsproducten

Wij werken alleen met de beste zwemvijverfolies van de meest gerenommeerde merken.  Op het materiaal en lassen geven wij garantie.  Voor de verschillende soorten zwemvijvers adviseren wij de meest geschikte folie.  Een zwemvijver heeft vaak een wat dikkere folie nodig dan een vijver waar vissen en/of planten in komen.  Dit komt mede door het  intensievere gebruik van zwemvijvers.

Hoe leg ik het beste een vijver aan?

De beste manier om een zwemvijver aan te leggen, is om eerst een ontwerp van de vijver te maken. Een belangrijk onderdeel daarbij is om goed naar het licht en de schaduw in uw tuin te kijken. Waterplanten, die u ook in uw zwemvijver kunt planten, hebben minimaal vier uur zonlicht per dag nodig, maar ook voor het opwarmen van het zwemwater is de energie van zonlicht een prettige warmtebron.  Meer informatie over het aanleggen van uw zwemvijver kunt u vinden in ons 4 -Stappenplan.

Zwemvijverfolie op maat, 2D of 3D, rond, vierkant of rechthoekig

Wanneer u tevreden bent met het ontwerp van uw zwemvijver dan kunt u in onze Zwemvijvercalculator (de beste in de branche) de oppervlakte van de benodigde folie berekenen.  Hier voert eenvoudig de afmetingen in en kies de gewenste kwaliteit van het materiaal en beschermdoek. Onze zwemvijverfolie wordt op maat voor u gemaakt en wordt bij u thuisbezorgd. Voor een meerprijs kunnen we de zwemvijverfolie bij u op locatie installeren.  U vindt deze optie van zelf in de Zwemvijvercalculator.

zwemvijvercalculator

Zwemvijverfolie op iedere gewenste afmeting

Onze (las)specialisten zijn de beste op het gebied van vijverfolie. Op basis van de door u opgegeven zwemvijverafmetingen wordt uw folie professioneel door ons op maat gemaakt, inclusief de benodigde lassen. Zodanig dat de zwemvijver waterdicht is en blijft.

Zwemvijveraccessoires

Nadat de afmetingen van de folie zijn ingevoerd in de Zwemvijvercalculator en u de keuze voor de beste folie heeft gemaakt. Kunt u vervolgens een keuze maken voor de zwemvijveraccessoires. We bieden een zeer complete lijn van zwemvijverpompen, filters en andere accessoires voor uw zwemvijver. Afgestemd op het aantal kubieke meters water van uw zwemvijver en of u de zwemvijver wilt met of zonder planten.  Planten kunnen zorgen voor een natuurlijk filter. Vaak wordt hiervoor een aparte “kamer” gemaakt in een zwemvijver waar het water doorheen stroomt.

Al onze vijverbenodigdheden zijn zeer interessant geprijsd en zijn van de beste kwaliteit.  Kortom u kunt kiezen voor het complete zwemvijver pakket inclusief installatie.

Voordelen van Tuin en Vijver Direct voor de aanleg van uw zwemvijver:

 • wij gebruiken alleen kwaliteitsproducten
 • garantie op folie en lassen
 • compleet pakket – via de Zwemvijvercalculator kunt u in 6 stappen alle keuzes zelf maken
 • persoonlijk advies, goed bereikbaar via telefoon, e-mail en WhatsApp
 • installatie ter plaatse door onze ervaren installateurs is mogelijk

Materiaal en specificaties van onze vijverfolie en beschermdoek:

Al onze zwemvijverfolies zijn van zeer goede kwaliteit en geschikt voor professionele toepassing. Tuin en Vijver Direct levert zwemvijverfolie vervaardigt uit hoogwaardige grondstoffen afkomstig uit West-Europese fabrieken. De standaard dikte van de folie is 1 mm, 1.2 mm of 1.5 mm. De standaardkleur van de folie is zwart. PVC is ook in andere kleuren verkrijgbaar. Informeer naar de mogelijkheden.

 • DirectFlex® EPDM een zeer soepele en duurzame rubber zwemvijverfolie. DirectFlex® zwemvijverfolie is gestabiliseerd en vrij van talktoevoegingen. EPDM is uitstekend bestand tegen UV-straling, ozon, algengroei en vorst.
 • CenturiFlex® PVC en Sika PVC zijn de meest gebruikte zwemvijverfolies. CenturiFlex® PVC en Sika PVC zwemvijverfolies zijn eenvoudig te verwerken en desgewenst ook te verlijmen. CenturiFlex@ PVC zwemvijverfolie is ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld aquablauw, lichtgrijs en olijfgroen. Andere kleuren op aanvraag.
 • 4everflex® zwemvijverfolie is een zeer soepele en duurzame zwemvijverfolie met grote voordelen voor de gebruiker. Deze ultra soepele zwemvijverfolie laat zich makkelijk verwerken en zelfs verlijmen. 4everflex® zwemvijverfolie is zeer vriendelijk voor vis een waterplant. Maar liefst 27 jaar garantie!
 • DirectProtect® is een zeer sterk non-woven vilt. Het beschermdoek komt tussen de zwemvijverfolie en de ondergrond en dient ter stabilisatie en bescherming van de folie tegen scherpe delen en tegen worteldoorgroei. Bij vorst vangt het spanningsverschillen tussen de folie en de ondergrond op. Beschermdoek wordt als 2D maatwerk in banen van 2 meter breed geleverd.

Werkzaamheden:

 • Advies persoonlijk of met behulp van de Zwemvijvercalculator
 • Bepalen van de benodigde hoeveelheid folie en vijveraccessoires (filters en pompen)
 • Bepalen van de inzet van mensen en materialen bij installatie door ons bij u ter plaatse
 • Geven van leiding en instructie bij het uitvouwen lassen en plaatsen van de folie
 • Geven van leiding en instructie bij de afwerking

De aanleg van een Zwemvijver is maatwerk waar we u graag bij adviseren!