Korte levertijden

Scherpe prijzen

Gratis klantenservice

Wij bezorgen boven 100,- gratis (NL)

Aanmelden nieuwsbrief

  Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80

Zwemvijvers

Wat is een zwemvijver?

Een zwemvijver is de natuurlijke tegenhanger van een zwembad. Het is een vijver waarin je kunt zwemmen. Het water wordt door de natuur zelf gefilterd door waterplanten en natuurlijke filtersystemen, zoals lavasteen. Voor het natuurlijk zuiveren van het water wordt vaak een aparte zone aangelegd waar planten groeien. Hier stroomt het water doorheen. In de zone waar je kunt zwemmen, bevinden zich doorgaans geen vissen of planten. Ook zijn er tegenwoordig speciale filtersystemen die de natuur een beetje helpen. Een zwemvijver maakt gebruik van natuurlijke zuiverings- en filtersystemen in plaats van chemische substanties, zoals chloor. Het water wordt op natuurlijke wijze gezuiverd door planten die voor de zuurstofaanvoer zorgen, alsmede voor de afbraak van nutriënten voor algen en andere ongewenste micro-organismen, zoals muggenlarven. Het water is niet steriel door bacteriën uit het ecosysteem. Substraten, zoals zand, planten, vulkanische stenen of grind, zorgen voor de filtering. Het water circuleert tussen zones via een pomp zodat voedingsstoffen uit het zwembadgedeelte bij de zuiverende planten terechtkomt. Zwemvijvers worden tegenwoordig steeds vaker aangelegd bij particuliere woningen. Een zwemvijver in uw tuin is eigenlijk ook een mooie manier om water op te slaan (buffer). Zeker nu we steeds vaker te maken hebben met drogere periodes een mooie manier om water op te slaan. Regenwater van daken kan met wat aanpassingen in uw zwemvijver worden opgevangen. Lees verder: https://nl.wikipedia.org/wiki/Natuurzwembad

Maatwerk zwemvijver voor uw tuin

Een zwemvijver aanleggen kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn, maar wij kunnen u helpen bij het aanleggen van een zwemvijver. Wij leveren het complete pakket voor uw zwemvijver, van a tot z, en zijn specialist op het gebied van zwemvijverfolie en zwemvijverbenodigdheden voor zowel de hovenier als voor de doe-het-zelver. Het complete pakket.

Hoe leg ik een zwemvijver aan?

De beste manier om een zwemvijver aan te leggen, is om eerst een ontwerp van de vijver te maken. Een belangrijk onderdeel daarbij is om goed naar het licht en de schaduw in uw tuin te kijken. Waterplanten, die u ook in uw zwemvijver kunt planten, hebben minimaal vier uur zonlicht per dag nodig, maar ook voor het opwarmen van het zwemwater is de energie van zonlicht een prettige warmtebron.  Meer informatie over het aanleggen van een zwemvijver kunt u vinden op onze pagina zwemvijver aanleggen.

Kwaliteitsproducten

Wij werken alleen met de beste zwemvijverfolies van de meest gerenommeerde merken.  Op het materiaal en lassen geven wij garantie.  Voor de verschillende soorten zwemvijvers adviseren wij de meest geschikte folie.  Een zwemvijver heeft vaak een wat dikkere folie nodig dan een vijver waar vissen en/of planten in komen.  Dit komt mede door het intensievere gebruik van zwemvijvers.

Zwemvijverfolie op maat, 2D of 3D, rond, vierkant of rechthoekig

Wanneer u tevreden bent met het ontwerp van uw zwemvijver dan kunt u in onze Zwemvijvercalculator (de beste in de branche) de oppervlakte van de benodigde folie berekenen.  Hier voert eenvoudig de afmetingen in en kies de gewenste kwaliteit van het materiaal en beschermdoek. Onze zwemvijverfolie wordt op maat voor u gemaakt en wordt bij u thuisbezorgd. Voor een meerprijs kunnen we de zwemvijverfolie bij u op locatie installeren.  U vindt deze optie van zelf in de Zwemvijvercalculator:

zwemvijvercalculator

Zwemvijverfolie op iedere gewenste afmeting

Onze (las)specialisten zijn de beste op het gebied van vijverfolie. Op basis van de door u opgegeven zwemvijverafmetingen wordt uw folie professioneel door ons op maat gemaakt, inclusief de benodigde lassen. Zodanig dat de zwemvijver waterdicht is en blijft.

Zwemvijveraccessoires

Nadat de afmetingen van de folie zijn ingevoerd in de Zwemvijvercalculator en u de keuze voor de beste folie heeft gemaakt, kunt u vervolgens een keuze maken voor de zwemvijveraccessoires. We bieden een zeer complete lijn van zwemvijverpompen, filters en andere accessoires voor uw zwemvijver. Afgestemd op het aantal kubieke meters water van uw zwemvijver en of u de zwemvijver wilt met of zonder planten.  Planten kunnen zorgen voor een natuurlijk filter. Vaak wordt hiervoor een aparte “kamer” gemaakt in een zwemvijver waar het water doorheen stroomt.

Al onze vijverbenodigdheden zijn zeer interessant geprijsd en zijn van de beste kwaliteit.  Kortom u kunt kiezen voor het complete zwemvijver pakket inclusief installatie.

Voordelen van Tuin en Vijver Direct voor de aanleg van uw zwemvijver:

 • wij gebruiken alleen kwaliteitsproducten
 • garantie op folie en lassen
 • compleet pakket - via de Zwemvijvercalculator kunt u in 6 stappen alle keuzes zelf maken
 • persoonlijk advies, goed bereikbaar via telefoon, e-mail en WhatsApp
 • installatie ter plaatse door onze ervaren installateurs is mogelijk

Materiaal en specificaties van onze vijverfolie en beschermdoek:

Al onze zwemvijverfolies zijn van zeer goede kwaliteit en geschikt voor professionele toepassing. Tuin en Vijver Direct levert zwemvijverfolie vervaardigt uit hoogwaardige grondstoffen afkomstig uit West-Europese fabrieken. De standaard dikte van de folie is 1 mm, 1.2 mm of 1.5 mm. De standaardkleur van de folie is zwart. PVC is ook in andere kleuren verkrijgbaar. Informeer naar de mogelijkheden.

 • DirectFlex® EPDM een zeer soepele en duurzame rubber zwemvijverfolie. DirectFlex® zwemvijverfolie is gestabiliseerd en vrij van talktoevoegingen. EPDM is uitstekend bestand tegen UV-straling, ozon, algengroei en vorst.
 • CenturiFlex® PVC en Sika PVC zijn de meest gebruikte zwemvijverfolies. CenturiFlex® PVC en Sika PVC zwemvijverfolies zijn eenvoudig te verwerken en desgewenst ook te verlijmen. CenturiFlex@ PVC zwemvijverfolie is ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld aquablauw, lichtgrijs en olijfgroen. Andere kleuren op aanvraag.
 • 4everflex® zwemvijverfolie is een zeer soepele en duurzame zwemvijverfolie met grote voordelen voor de gebruiker. Deze ultra soepele zwemvijverfolie laat zich makkelijk verwerken en zelfs verlijmen. 4everflex® zwemvijverfolie is zeer vriendelijk voor vis een waterplant. Maar liefst 27 jaar garantie!
 • DirectProtect® is een zeer sterk non-woven vilt. Het beschermdoek komt tussen de zwemvijverfolie en de ondergrond en dient ter stabilisatie en bescherming van de folie tegen scherpe delen en tegen worteldoorgroei. Bij vorst vangt het spanningsverschillen tussen de folie en de ondergrond op. Beschermdoek wordt als 2D maatwerk in banen van 2 meter breed geleverd.

Werkzaamheden:

 • Advies persoonlijk of met behulp van de Zwemvijvercalculator
 • Bepalen van de benodigde hoeveelheid folie en vijveraccessoires (filters en pompen)
 • Bepalen van de inzet van mensen en materialen bij installatie door ons bij u ter plaatse
 • Geven van leiding en instructie bij het uitvouwen lassen en plaatsen van de folie
 • Geven van leiding en instructie bij de afwerking

De aanleg van een Zwemvijver is maatwerk waar we u graag bij adviseren!

Timelapse aanleg van een zwemvijver

1 - 1 van 1

|

artikelen per pagina

sorteren op:

asc

  • Zodiac Alpha 63 IQ Biopool robot (Per stuk)

   Zodiac Alpha 63 IQ Biopool robot

   Per stuk

   (0)

   € 1919,95 incl. BTW

  1 - 1 van 1

  |

  artikelen per pagina

  sorteren op:

  asc

     Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80 Whatsapp