Rijbodem

De aanleg van een rijbodem is maatwerk waar we u graag bij adviseren!

Rijbodem

Een rijbodem heeft tegenwoordig meer en meer een eb- en vloedsysteem. Hiermee krijgt een rijbodem continu een stabiele bodem. Zo wordt een rijbodem veiliger voor paard en ruiter. De aanleg is maatwerk waar we u graag bij adviseren!

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan

Klik voor onze rijbodem producten

Hoe werkt een rijbodem met eb- en vloed bodem?

Bij een eb- en vloed bodem wordt eerst de grond geëgaliseerd en voorzien van een waterdichte folielaag. Hierop komen drainagebuizen te liggen; deze worden bedekt met een laag vochtdoorlatend zand en een toplaag. Naast de bak wordt een niveau regelput ingegraven, die wordt aangesloten op het waterleidingsysteem. Bij veel regen wordt het overtollige water via de drainagebuizen naar de put afgevoerd. Een overstort zorgt voor lozing van overtollig water, bijvoorbeeld op een nabijgelegen sloot. Zo raakt de bodem nooit verzadigd en ontstaan er geen plassen in de paardenbak. Bij blijvend droog weer werkt het systeem net andersom: in dat geval wordt er via het drainagesysteem juist water naar de bakbodem gepompt. Op die manier wordt de rijbodem van onderaf vochtig gehouden. Hierdoor blijft de rijbodem stevig en stabiel en heb je zelfs bij langdurig droog weer bijna geen last van stof.

Voor prijzen van verschillende rijbodem producten: https://www.tuinenvijverdirect.nl/eb-en-vloedbodem-voor-paarden/

Voordelen van een rijbodem met eb- en vloed systeem

- juiste stevigheid
- geen waterplassen
- minder stof bij droogte
- het hele jaar berijdbaar
- weinig onderhoud
- waterpeil instelbaar (voor meer of minder stevigheid)
- veiliger voor paard en ruiter
- Materiaal en specificaties
- Voor een eb en vloedbak wordt veelal LDPE folie gebruikt
- De LDPE folie wordt op locatie aan elkaar gelast

Wij kunnen het hele traject uitvoeren. Maar in de praktijk worden de voorbereidende grond- en drainage werkzaamheden uitgevoerd door een loonbedrijf uit de directe omgeving en brengen wij de folie aan. De pompput met vlotter voor het eb en vloedsysteem leveren wij ook. De aanleg van een professionele paardenbak  eb- en vloedsysteem is zoals u gelezen heeft maatwerk waar we u graag bij adviseren!

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan

Klik voor onze rijbodem producten

  Bel ons voor advies: +31 (0)572 371 027