EPDM Vijverfolie

EPDM vijverfolie

Met EPDM vijverfolie ben je er zeker van dat je lang geniet van je vijver. De kans dat je vijver gaat lekken is namelijk heel erg klein! Het flexibele materiaal, een rubbersoort, is soepel en sterk. Met EPDM vijverfolie kies je voor duurzaam en is je vijverleven 100% veilig.

EPDM

Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, EPDM of rubber vijverfolie in de volksmond. Deze vijverfolie wordt steeds meer toegepast vanwege zijn duurzaamheid. De folie wordt fabrieksmatig gemaakt en kan dus in principe in elke gewenste vorm standaard geleverd worden.

Eigenschappen:

Het materiaal is sterk en goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Schade in de vijverfolie ontstaan met lekkage als gevolg, dan kan u deze plek repareren met behulp van rubberlijm. UV-straling is geen issue voor EPDM

  • Het grote voordeel van EPDM is dat het flexibel is en blijft
  • EPDM kan tot in elk klein detail op maat gemaakt worden. Dit bespaart afval. Maar misschien nog wel belangrijker, je hebt geen naden in je vijverfolie. Dit voorkomt dat er zwakke plekken aanwezig zijn waar de folie zou kunnen scheuren of lekken.
  • De levensduur varieert van 30 tot 50 jaar
  • De prijs van ligt wel wat hoger dan PVC folie

EPDM wordt naast voor vijverfolie bijvoorbeeld ook voor dakbedekking gebruikt. Wel in een andere samenstelling natuurlijk.

EPDM voor je vijver is een duurzame keus. Het productieproces is in Europa en omdat het zo gemakkelijk op maat te maken is, zorgt het voor weinig afval. EPDM vijverfolie blijft daarbij zo lang goed (tot wel 50 jaar!) dat vervanging bijna nooit nodig is.

Een belangrijk ander voordeel van EPDM is de verwerkbaarheid.  Het kan tot in elk klein detail op maat gemaakt worden. Dit bespaart afval. Maar misschien nog wel belangrijker, je hebt geen naden in je vijverfolie. Dit voorkomt dat er zwakke plekken aanwezig zijn waar de folie zou kunnen scheuren of lekken.

Welke EPDM vijverfolie wil je kopen?

EPDM vijverfolie kopen gaat eenvoudig en snel bij Tuin en Vijver Direct. Kies uit een onze standaard voordeelpakketten of EPDM folie op maat. EPDM vijverfolie is verkrijgbaar in verschillende diktes.

EPDM op maat

Liever maatwerk? De folie krijg je per m2 geleverd. Deze vijverfolie vind je in de diktes 1 mm, 1,2 mm en 1,5 mm.

Weet je niet precies hoeveel EPDM vijverfolie je nodig hebt? De vijver calculator helpt je verder.

EPDM vijverfolie

Onze folie wordt gemaakt van Europees rubber, is sterk en behoud voor zeer lange tijd zijn natuurlijke rek. Ook is de folie goed bestand tegen UV-straling. Deze vijverfolie blijft minstens 20 jaar goed.

EPDM lijm

Heb je twee losse stukken en wil je deze plakken? Bestel dan lijm speciaal voor EPDM vijverfolie.

Welke vijverfolie is het beste: PVC of EPDM?

Dit is volledig afhankelijk van het doel dat u heeft. Daarom is deze vraag niet eenvoudig te beantwoorden. Wilt u de vijver aanleggen voor de aankomende 15 jaar of het liefst voor tientallen jaren achtereen? Is het een grote vijver of een heel kleine vijver? Hoe wordt het gebruikt (intensief)?  Wat is het budget? En als de vijver stuk gaat, bent u handig genoeg om dit weer te repareren?

  Bel ons voor advies: +31 (0)572 371 027