Tuinkalender september

De nazomer is begonnen en kortere dagen, lagere temperaturen en regelmatige regenbuien zijn geen zeldzaamheden meer. Geniet dus nog de laatste zomermomenten in de tuin. Het is het ideale tijdstip om rijpe vruchten te plukken en nieuw gazon aan te leggen.

Planten

Rozen en waterlelies hebben tijdens deze periode nog extra aandacht nodig. Uitgebloeide bloemen kunnen verwijderd worden zodat nieuwe rozen en waterlelies weer kunnen groeien. Om afgestorven plantendelen terug te knippen kunt u het beste een snoeischaar gebruiken. Nieuw aangekochte planten kunnen gelijk in de tuin worden geplant omdat de grond nu nog redelijk warm is.

Water

Deze maand is het belangrijk om de vijver goed bij en de waterhardheid hoog te houden. Afstervende planten geven namelijk veel CO2 vrij, dat een risico voor een verzuring van het vijvermilieu kan betekenen. Vijverbescherming biedt een goede bescherming tegen vallend blad en is gemakkelijk over de vijver te spannen.

Vissen

Het vijverwater zal nog redelijk op temperatuur blijven, hoewel de buitentemperaturen vooral in de nachten al flink kunnen dalen. Om de conditie op peil te houden is het belangrijk om de vissen regelmatig te blijven voeren. Met de Fish Feeding Bottle worden de vissen gericht en gedoseerd gevoerd.

 

<< Terug naar de tuinkalender pagina

  Bel ons voor advies: +31 (0)572 371 027