Tuinkalender oktober

De herfst is al in volle gang. De bladeren veranderen van groen in prachtige herfstkleuren, zoals rood, oranje en geel, en vallen dan van de boom af.

Planten

Het is verstandig om nu vliesdoek en noppenfolie te kopen om planten tegen vorst te beschermen. Op deze manier bent u op tijd voor de komende vorst. Om te voorkomen dat de bladeren in de vijver vallen, kunt u een afdeknet over de vijver heen spannen. Belangrijk hierbij is dat de structuur van het net fijn is en dat het net gemaakt is van stevig kunstgaren. Span het net zo strak mogelijk over de vijver en u heeft hier twee seizoenen veel plezier van!

Water

Voordat u het afdeknet over de vijver heen spant, moet u zo veel mogelijk bladafval uit de vijver verwijderen. Omdat u natuurlijk niet wilt dat de vorst de gehele vijver bevriest, moet u een goede luchtpomp of een ijsvrijhouder aanbrengen. Op deze manier houdt u in de winter een gedeelte van het wateroppervlakte open.

Vissen

Het water is kouder waardoor de vissen zich dieper on de vijver ophouden. Bij temperaturen boven de 5°C kunnen de vissen nog gevoerd worden. Er kunnen nu beter geen nieuwe vissen uitgezet worden. Koop vliesdoek en noppenfolie om planten tegen vorst te beschermen.

 

<< Terug naar de tuinkalender pagina

  Bel ons voor advies: +31 (0)572 371 027