Korte levertijden

Scherpe prijzen

Gratis klantenservice

Wij bezorgen boven 100,- gratis (NL)

Aanmelden nieuwsbrief

  Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80

Tuinkalender november

Het najaar is de perfecte tijd om uw vijver te onderhouden. Met al het onderhoud dat u nu doet, voorkomt u veel problemen in de winter.

Planten

Eind november zijn alle bladeren van de bomen afgevallen. Bladeren die in de vijver terecht komen, verzuren het vijvermilieu. In het voorjaar zorgt dit organische afval namelijk voor een explosie aan algen en deze algen belemmeren de plantengroei. Deze maand moet u dus de laatste afgestorven bladeren van de waterplanten te verwijderen en de moerasplanten terug te snoeien. Heeft u nog geen afdeknet aangebracht? Het is nu de hoogste tijd!

Water

Voordat de winter begint, moet het water nog een keer getest worden Deze hardheid moet minstens 8 °DH zijn.op de totale GH hardheid. Omdat het vijveroppervlak in het najaar vaak vuil en troebel wordt door bladeren, takjes en stof, is het aan te raden om een skimmer aan uw vijver toe te voegen. Een skimmer is een drijvende oppervlakte afzuiger die de vijver helder houdt. Zo voorkomt u algengroei.

Vissen

De vissen hebben in de winter baat bij een luchtpomp. Zo worden kwalijke gassen gefilterd en wordt het water voorzien van zuurstof. Tijdens vorst blijft de vijver ook plaatselijk open.

 

<< Terug naar de tuinkalender pagina

  Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80 Whatsapp