Specialist in vijverfolie en antiworteldoek

Scherpe prijzen

Korte levertijden

Gratis klantenservice

Wij bezorgen boven 100,- gratis (NL)

Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80

aanmelden

  • Velda Giant Biofill XL Set 60000 (verzekerd van helder water)
  • Velda Giant Biofill XL Set 60000 (verzekerd van helder water)

omschrijving

Giant Biofill XL Set 15000 voor vijvers tot 60.000 liter water

Standaard vijver: tot 60.000 liter
Koi vijver: tot 30.000 liter

De Velda Giant Biofill XL filterset is gebaseerd op het doorstroomprincipe. Het water wordt via de eerste cassette, waarin zich een UV-C Unit en beluchting (Silenta 300) bevinden, en optioneel verwarming ( Pond Heater 300), naar 3 uitneembare cassettes met filtermaterialen geleid. De mechanische en biologische werking van de filtermaterialen, de mogelijkheid om het water gelijktijdig te behandelen tegen zweefalgen en ziekteverwekkers, te verzorgen met zuurstof en de mogelijkheid het water te verwarmen maakt de Giant Biofill XL filterset tot een verantwoorde investering voor het verkrijgen van gezond en kristalhelder vijverwater.

Filter

De Giant Biofill XL 15000 filterset is bedoeld voor het reinigen en gezond houden van vijvers met een inhoud tot 60.000 liter. De basis is een grote ruime filterunit met een bruto inhoud van circa 250 liter. In de filtercapaciteit extra te vergroten kunnen, met behulp van bijgeleverde verbindingswartel, meerdere filters aan elkaar worden gekoppeld. Midden onderin het filter is een afvoermogelijkheid gecreëerd. Door eenvoudig te schuif te openen kunnen slib en vuil wordt slib en vuil afgetapt.

Cassettes

Het filter bevat 4 uitneembare cassettes, waarvan er 3 gevuld zijn met filtermateriaal. Alle cassettes zijn uitneembaar waardoor de filtermaterialen gemakkelijk kunnen worden gereinigd. De eerste cassette is bestemd voor UV-C Unit en de bijgeleverde Mineral Filterstart. In het deksel is ook een voorziening voor het aansluiten van de luchtpomp. De tweede cassette is gevuld met biofilterballen. Dit filtermateriaal zorgt voor een goede vuilfiltering en heeft een enorme aangroeicapaciteit voor de micro-organismen. De derde cassette is voorzien van een zogenaamde grove Japanse mat. Deze matten filtreren de fijne stofdeeltjes uit het water en zullen na een inloopperiode miljarden micro-organismen gaan bevatten. De vierde cassette is gevuld met een fijnere Japanse mat. Hiermee worden zelfs de kleinste vuilpartikeltjes uit het water verwijderd.

High Stream Vijverpomp

De Velda High Stream Vijverpomp is volgens de nieuwste inzichten en technische mogelijkheden vervaardigd. De zuinige asynchroonmotor heeft een grote capaciteit bij een laag energieverbruik. De motor is voorzien van een thermische beveiliging en geheel waterdicht afgesloten. De keramische lagers staan garant voor een lange levensduur.

UV-C Unit

De bijgeleverde inbouw UV-C unit kan eenvoudig in het draaimechanisme van het cassettedeksel worden gemonteerd. De UV-C lamp maakt een groene troebele vijver in korte tijd kristalhelder, terwijl ziekteverwekkende parasieten door het UV-C licht worden gedood.

Beluchting

Met behulp van de luchtslang kan de bijgeleverde Silenta 300 luchtpomp worden aangesloten op de luchtnippel van het cassettedeksel. Door het water te beluchten wordt het van extra zuurstof voorzien. Voor een stabiele ontwikkeling van de micro-organismen is zuurstof een noodzaak. Hoe zuurstofrijker het water hoe meer aerobe bacteriën zich in het filtermateriaal kunnen ontwikkelen.

Opstarten

Om het biologische proces op te starten is een verpakking Bacterial Filterstart toegevoegd aan het filterpakket. Mineral Filterstart verhoogt de hardheid en bevordert een evenwichtige mineralenbalans van het water.

Velda Giant Biofill Xl Set 15000 wordt geleverd inclusief:

  • Filter met cassettes en filtermaterialen
  • UV-C Unit 2 x 36 watt
  • High Stream vijverpomp 15000 / opvoerhoogte 6 meter
  • Silenta luchtpomp 300
  • Mineral Filterstart
  • Bacterial Filterstart

Te gebruiken slang: Zuig/persslang ( Ingang: 2" /50 mm - Uitgang: pvc- buis 70 mm )

Afmetingen filter: 78 x 58 x 60 cm

Bekijk de gebruiksaanwijzing van dit filter (PDF).

eigenschappen

Voor dit artikel zijn geen extra eigenschappen bekend.

beoordelingen

    Dit artikel heeft nog geen beoordelingen.

0 - 0 van 0

|

reviews per pagina

sorteren op:

desc