Specialist in vijverfolie en antiworteldoek

Scherpe prijzen

Korte levertijden

Gratis klantenservice

Wij bezorgen boven 100,- gratis (NL)

Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80

Aanmelden nieuwsbrief

  • Velda Clear Control 100 (Drukfilter met UV-C - 60.000 liter )
  • Velda Clear Control 100 (Drukfilter met UV-C - 60.000 liter )
  • Velda Clear Control 100 (Drukfilter met UV-C - 60.000 liter )
  • Velda Clear Control 100 (Drukfilter met UV-C - 60.000 liter )
  • Velda Clear Control 100 (Drukfilter met UV-C - 60.000 liter )
  • Velda Clear Control 100 (Drukfilter met UV-C - 60.000 liter )

omschrijving

Velda Clear Control 100 - Drukfilter voor vijvers tot 60.000 liter

Standaard vijver: tot 60.000 liter
Koi vijver: tot 30.000 liter

Het Velda Clear Control drukfilter is een probleemloos filtersysteem voor uw vijver. Het heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere filtersystemen. De capaciteit van de ’werkende inhoud’ en daarmee dus ook van het zuiverende vermogen van het filter is groter dan bij gangbare filtertypen. De biologische functie is zeer effectief, omdat het systeem door de afbraak van zwevend vuil een uitstekend medium is voor de aangroei van bacteriën. Het filter kan prima gebruikt worden vóór een waterval.

Koivijvers
Naast het gebruik voor vijvers in het algemeen zijn de Velda drukfilters bijzonder geschikt voor koivijvers. Voor het succesvol houden van koi is de kwaliteit van het water allesbepalend. Hoe meer de kwaliteit van het water onder controle is, hoe eenvoudiger het houden van koi wordt. De Velda drukfilters zijn zeer effectief in het gezond houden van de waterkwaliteit. De filtermaterialen zijn ideaal voor de aangroei van bacteriën en daarmee voor de afbraak van zwevend vuil.

Standenkraan
Alle Velda Clear Control drukfilters zijn uitgevoerd met een meerstandenkraan. Deze unieke kraan kan in 6/7 posities worden gedraaid. De posities zijn genummerd en duidelijk op de kraan aangegeven. De verschillende mogelijkheden zijn vooral bedoeld om het onderhoud aan de filter en aan de vijver snel en gemakkelijk te maken.

1. Spoelstand: om de filtermaterialen schoon te spoelen
2. Kopspoelstand: om het vuil in de kop weg te spoelen
3. Leegloopstand: om de vijver gedeeltelijk of geheel leeg te pompen
4. Normale filterstand: het water loopt via de filtermaterialen terug in de vijver
5. Medicijnenstand: buiten de filtermaterialen om loopt het water terug in de vijver
6. Stopstand: de pomp kan worden schoongemaakt terwijl het water in het filter blijft
(7. Winterstand: kan ‘s winters worden gebruikt als het filter niet actief is)

Vuilindicator (manometer)
In het filterdeksel is een manometer aangebracht, die de druk binnen het filter weergeeft. Met deze belangrijke indicator wordt de mate van vervuiling van de filtermaterialen zichtbaar. Zodra de wijzer in het rood komt te staan dient er gespoeld te worden. Met behulp van de standenkraan kan dan, zonder het filter open te maken, in een handomdraai het filtermateriaal schoon worden gespoeld.

Water afvoertule
Hoewel zelden, zal er af en toe toch een grote schoonmaak van het filter nodig zijn. Een handige afvoertule is onderaan het filter gemonteerd om het water uit het filter weg te laten lopen. Het filter wordt daarmee aanmerkelijk hanteerbaarder en gemakkelijk schoon te maken.

Verwarmingselement
In plaats van een tweede UV-C unit kan er ook een verwarmingselement in het filter worden gemonteerd. Speciaal voor deze drukfilters heeft Velda een 300 Watt element in het assortiment, vervaardigd uit titaniumstaal. Toepassing van een verwarmingselement in het filter heeft drie in het oog springende voordelen;
-Het warmere filterwater activeert enorm de ontwikkeling van micro-organismen in het filtermateriaal en daarmee de biologische afbraak van organische bestanddelen.
-Het filter kan ook in de wintermaanden worden gebruikt (tot een temperatuur van -10 °C).
-Indien de uitloop van het filter tegen het wateroppervlak wordt geplaatst zal de vijver op deze plek niet dichtvriezen (tot een temperatuur van -10 °C).

UV-C Unit
Indien gewenst kunnen er twee 36 watt UV-C in het filtercompartiment worden gemonteerd. De UV-C lamp maakt een groene troebele vijver in korte tijd kristalhelder, terwijl ziekteverwekkende parasieten door het UV-C licht worden gedood. Indien gewenst kan er een tweede UV-C in hetzelfde compartiment bij worden gemonteerd.

Velda Clear Control 100 wordt geleverd inclusief:
Clear Control drukfilter met standenkraan
Filtermaterialen: filtersubstraat, Filterkool en filterschuim
Snelkoppelingen

Inhoud filter: 130 liter
Te gebruiken pomp: 10.000 tot 20.000 liter per uur

Bekijk de gebruiksaanwijzing (PDF).

eigenschappen

Voor dit artikel zijn geen extra eigenschappen bekend.

beoordelingen

    Dit artikel heeft nog geen beoordelingen.

0 - 0 van 0

|

reviews per pagina

sorteren op:

desc