Specialist in vijverfolie en antiworteldoek

Scherpe prijzen

Korte levertijden

Gratis klantenservice

Gratis bezorgen boven € 100,-

Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80

aanmelden

Vijvers

vijvers

Maatwerk vijver voor uw tuin

In veel tuinen worden steeds vaker de mooiste vijvers aangelegd. Hiermee wordt een mooi natuurlijk element gecreëerd.

Een nieuwe vijver aanleggen kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn, maar wij kunnen u helpen bij het aanleggen van een vijver. Wij leveren het complete pakket voor uw vijver, van A tot Z, en zijn specialist op het gebied van vijverfolie en vijverbenodigdheden voor zowel de hovenier als voor de doe-het-zelver.

Kwaliteitsproducten

Wij werken alleen met de beste materialen vijverfolie van de meest gerenommeerde merken.  Op het materiaal en lassen geven wij garantie.  Voor iedere soort vijver adviseren wij de meest geschikte vijverfolie.

Hoe leg ik het beste een vijver aan?

De beste manier om een vijver aan te leggen, is om eerst een ontwerp van de beoogde vijver te maken. Een belangrijk onderdeel daarbij is om goed naar het licht en de schaduw in uw tuin te kijken. Waterplanten bijvoorbeeld hebben minimaal vier uur zonlicht per dag nodig, maar ook vissen hebben de energie van het zonlicht nodig.  Meer informatie over het aanleggen van uw vijver kunt u vinden in ons 4- Stappenplan.

Vijverfolie op maat, 2D of 3D, rond, vierkant of rechthoekig

Wanneer u tevreden bent met het ontwerp van uw vijver dan kunt u in onze Vijvercalculator (de beste in de branche) de oppervlakte van de benodigde vijverfolie berekenen.  Hier voert eenvoudig de afmetingen in en kies de gewenste kwaliteit van het materiaal en beschermdoek. Onze vijverfolie wordt op maat voor u gemaakt en wordt bij u thuisbezorgd. Voor een geringe meerprijs kunnen we vijverfolie bij u op locatie installeren.  U vindt deze optie van zelf in de Vijvercalculator.

vijvercalculator

Vijverfolie op iedere gewenste afmeting

Onze (las)specialisten zijn de beste op het gebied van vijverfolie. Op basis van de door u opgegeven vijverafmetingen wordt uw vijverfolie professioneel op maat gemaakt, inclusief de benodigde lassen. Zodanig dat de vijver waterdicht is en veilig voor mens en dier.

Vijveraccessoires

Nadat de afmetingen van de vijverfolie zijn ingevoerd in de Vijvercalculator en u de keuze voor de beste vijverfolie is gemaakt. Kunt u een keuze maken voor de vijveraccessoires. We bieden een zeer complete lijn van vijverpompen, vijverfilters en andere accessoires voor uw vijver. Afgestemd op het aantal kubieke meters water van uw vijver en het soort vijver. Al onze vijverbenodigdheden zijn zeer interessant geprijsd en zijn van de beste kwaliteit.  Kortom u kunt kiezen voor het complete pakket inclusief installatie.

Voordelen van Tuin en Vijver Direct voor de aanleg van uw vijver:

 • wij gebruiken alleen kwaliteitsproducten
 • garantie op folie, lassen en gelijmde delen
 • compleet pakket – via de Vijvercalculator kunt u in 6 stappen alle keuzes zelf maken
 • persoonlijk advies, goed bereikbaar via telefoon, e-mail en WhatsApp
 • installatie ter plaatse door onze ervaren installateurs is mogelijk
 • materialen zijn veilig voor mens en dier

Materiaal en specificaties van onze vijverfolie en beschermdoek:

Al onze vijverfolies zijn van zeer goede kwaliteit en geschikt voor professionele toepassing. Tuin en Vijver Direct levert vijverfolie vervaardigt uit hoogwaardige grondstoffen afkomstig uit West-Europese fabrieken. De standaard dikte van de folie is 1 mm (1.2 mm of 1.5 mm) is ook mogelijk. De standaardkleur van de folie is zwart. PVC is ook in andere kleuren verkrijgbaar. Informeer naar de mogelijkheden.

 • DirectFlex® EPDM een zeer soepele en duurzame rubber vijverfolie. DirectFlex® vijverfolie is gestabiliseerd en vrij van talktoevoegingen. EPDM is uitstekend bestand tegen UV-straling, ozon en algengroei.
 • CenturiFlex® PVC en Sika PVC zijn zeer degelijke en de meest gebruikte vijverfolies. CenturiFlex® PVC en Sika PVC vijverfolies zijn eenvoudig te verwerken en desgewenst ook te verlijmen. CenturiFlex@ PVC vijverfolie is ook verkrijgbaar in aquablauw en olijfgroen.
 • 4everflex® vijverfolie is een zeer soepele en duurzame vijverfolie met grote voordelen voor de gebruiker. Deze ultra soepele vijverfolie laat zich makkelijk verwerken en zelfs verlijmen. 4everflex® vijverfolie is zeer vriendelijk voor vis een waterplant. Maar liefst 27 jaar garantie!
 • DirectProtect® beschermdoek is een zeer sterk non-woven vilt. Het beschermdoek komt tussen de vijverfolie en de ondergrond en dient ter stabilisatie en bescherming van de folie tegen scherpe delen en tegen worteldoorgroei. Bij vorst vangt het spanningsverschillen tussen de folie en de ondergrond op. Beschermdoek wordt als 2D maatwerk in banen van twee meter breed geleverd.

Werkzaamheden:

 • Advies persoonlijk of met behulp van de Vijvercalculator
 • Bepalen van de benodigde hoeveelheid vijverfolie en vijveraccessoires (filters en pompen)
 • Bepalen van de inzet van mensen en materialen bij installatie door ons bij u ter plaatse
 • Geven van leiding en instructie bij het uitvouwen lassen en plaatsen van de folie
 • Geven van leiding en instructie bij de afwerking

De aanleg van een vijver is maatwerk waar we u graag bij adviseren!