Natuurlijke Vijver in Oisterwijk

Op basis van het grondplan van Casper Boot hebben we de vijverfolie uitgelegd en op locatie aan elkaar gelast. Om de vijverfolie te beschermen tegen scherpe voorwerpen én de folie netjes strak en een vijver zonder plooien te krijgen is eerst beschermdoek aangebracht. In de timelapse is goed te zien hoe eea in zijn werk is gegaan:

https://www.youtube.com/watch?v=uik7LOm40fw#action=share

De vijverranden zijn nadat de vijver gevuld is met water een dag later op een natuurlijke manier afgewerkt met leem. Zodanig dat de plantengroei tot aan het water goed mogelijk is en een natuurlijk overgang ontstaan is tussen water en land.

In het voorjaar van 2020 zijn de werkzaamheden gestart en op de foto’s is het resultaat na een aantal maanden te zien. De vijver heeft zijn eerste kikkers. De begroeiing is goed op gang gekomen en libelle’s en vogels weten de waterpartij te vinden.

Afmetingen

De natuurlijke vijver is min of meer rond aangelegd en heeft een afmeting van 7 x 8 meter en op het diepste punt ongeveer 1,20 meter diep.

Project

Anki Wijnen & Casper Boot zijn met een prachtig project bezig in hun achtertuin. Onlangs werd de zogenaamde a-frame cabin bij de vijver in gebruik genomen. Meer informatie:  https://www.zilverblauw.nl/

Het regenwater van de cabin wordt opgevangen in onze regenton: https://www.tuinenvijverdirect.nl/shop/ontdek/regenton/16-01466/regenton.html

Materiaal en specificaties

Maatwerk: 2D maatwerk, op locatie door ons gelast
Vijverfolie: 4everflex 1,0 mm
Bescherming: Beschermdoek 260 grams

  Bel ons voor advies: +31 (0)572 371 027