zakelijk account

Groendak

Gauris Groendak geeft rust en ruimte

Met een Gauris Groendak kunt u rekenen op talrijke voordelen voor alle betrokkenen: uw woonhuis of bedrijfspand, uw portemonnee, de dierenwereld, het milieu en natuurlijk ook uzelf. Want als het goed is gelegd, biedt uw groene dak u bij elke aanblik een welverdiend moment van rust.

De voordelen van een groendak in één oogopslag:

- Een groendak werkt verkoelend in de zomer
- Een groendak verlaagt de stookkosten in de winter
- Een groendak vermindert de waterzuiveringslasten
- Een groendak verlengt de levensduur van het dak
- Een groendak werkt geluiddempend
- Een groendak verbetert het microklimaat
- Een groendak creëert nieuwe leefgebieden
- Een groendak geeft een gevoel van rust en ruimte

Advies nodig? Wij helpen u graag!

 

Groendak aanleggen*

 

Als eerste stap bij het aanleggen van een groendak maakt u het dakoppervlak schoon en zorgt u voor een vlakke ondergrond. Daarna rolt u de drainagemat uit tot aan de randen en sluit u de vliesoverlapping in de lengterichting. Vervolgens maakt u een opening voor de waterafvoer. Zorg dat de dakbedekking daarbij niet beschadigd raakt. Plaats de controleput over de dakafvoer of omlijst de afvoer met grind (optioneel). Verdeel het substraat met een hark tot een gelijkmatige laag (substraathoogte ca. 8 cm). Plaats daarna uw planten en werk de sedumscheuten met een hark in het substraat. Nog even snel water geven en uw nieuwe groene dak is klaar! Als alles goed is gedaan, zou uw groene dak al na circa 8-12 weken de fraaie en groene vorm moeten aannemen.

 

* Informatie berust op ervaringen in de praktijk; deze kan afhankelijk van uitvoering, weersomstandigheden en seizoen verschillen.

Subsidie aanleg groene daken

Een groot aantal gemeenten in Nederland geeft subsidie op de aanleg van groene daken. Via deze link kunt u kijken welke subsidies er zijn voor de verbetering van uw huis. https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/.

Sedum

Wij leveren het complete Groendak pakket per pallet voor 10m2. De sedum planten worden apart geleverd zodra u daar klaar voor bent. Zodanig dat ze vers en in goede conditie bij u aan komen.

Bestellen van uw Groendak

We hebben twee soorten pakketten voor u, kijk in de shop: 

Zwemvijver

Download onze brochure voor Groene daken:

U kunt hier onze brochure downloaden

Advies bij start aanleg groendak

Bij de aanleg van een nieuw dak, bijvoorbeeld bij een nieuw bouwproject of uitbreiding is het goed om met de architect  / aannemer uw wensen voor de voorbereiding van een groendak aan te geven. Zodanig dat er met de bouw al rekening mee gehouden wordt.

Voordat u uw groene dak aanlegt op een bestaand dak is het verstandig om te controleren of de bitumen toe is aan vervanging. Dat zou prima gerealiseerd kunnen met EPDM. Ook andere materialen als dakdoorvoeren, lijm, kit en EPDM zijn bij ons verkrijgbaar. We adviseren u graag.

Instructiefilm voor het aanleggen van een groendak

Water in uw tuin

Duurzaamheid, klimaatverandering, recycling, circulaire economie zijn belangrijke maatschappelijke thema’s. We worden steeds vaker geconfronteerd met droogte of juist met overvloedige regenval in een korte periode. Ontwikkelingen die ook van invloed zijn op uw eigen tuin en alles wat daar groeit en bloeit. Wateropslag via speciaal daarvoor ontwikkelde systemen worden meer en meer aangelegd. Maar ook met een vijver of zwemvijver kunt u het nodige bereiken. Tuin & Vijver Direct ziet al deze ontwikkelingen en we proberen hierop daar waar mogelijk in te spelen. Nu en in de toekomst. Zo hebben we recent, in eigen beheer, een geheel duurzame Regenton ontwikkeld. 

Waterbeheer is een groeiende zorg voor ons. Met een Peanut Cover kunt u een handige drijvende afdekking van uw zwembad creëren. Peanut Cover is een afdekmateriaal voor wateropslag dat is ontworpen om het water in uw zwembad te beschermen en te behouden, en een innovatieve methode voor het opvangen van regen. Gemaakt van duurzaam polymeer en met het unieke GeoBubble ™ materiaalontwerp, is Peanut Cover een zwevende, zelfdragende hoes.

  Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80 Whatsapp