zakelijk account

Biopool

 

 

Biopool: zwembad zonder chemicaliën

Wilt u graag een zwemvijver om lekker in te zwemmen, maar vindt u het een vreselijk idee om tussen de planten en vissen te zwemmen? En heeft u daarnaast een hekel aan chloor en andere chemicaliën die u vaak in een zwembad moet doen? Dan heeft Tuin en Vijver Direct de perfecte oplossing voor u, namelijk de biopool.

Wat is een biopool?
Een biopool wordt ook wel een hybride zwembad genoemd. Het heeft de uitstraling van een normaal zwembad, alleen hoeft u niet meer in de weer te zijn met chemicaliën om het water gezond te houden. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van de filtertechniek van een vijver. Het filtersysteem van de biopool wordt hoofdzakelijk geplaatst in een filterput of schuur. Hierdoor is het niet zichtbaar, maar wel toegankelijk voor onderhoud.

Hoe ziet een biopool eruit?
Een biopool heeft een strak uiterlijk. Er zwemmen geen vissen in en er wordt geen gebruik gemaakt van plantenzones. Regelmatige verzorging en onderhoud is wel noodzakelijk, maar dat hoeft u niet zelf te doen. Een robot houdt namelijk de wanden en bodem schoon. Zo ziet u met het blote oog geen verschil met een normaal zwembad. Het enige verschil is dat de waterzuivering nu op een natuurlijke wijze gebeurt. Daarnaast kunt u het zwemseizoen gemakkelijk verlengen door gebruik te maken van een warmtepomp.

Concentratie eigenschappen
Desinfectie in een biopool vindt plaats door hydrolyse van water en uv-stralen. Daarnaast vindt er koperionisatie plaats in combinatie met pH-sturing. In goed functionerende systemen zijn deze concentraties zo laag, dat dit geen gezondheidsprobleem voor zwemmers oplevert. Ook wordt er zout toegevoegd aan het water van een biopool, wat zorgt voor een lage geleidbaarheid van zoutelektrolyse met vorming van chloor. Het gaat hier eigenlijk niet meer om een zwemvijver, maar om een zwembad. Veel hybride zwembaden vallen onder deze categorie. In ons blog over zes soorten zwemvijvers lees je meer over zwemvijvers.

zwembadfolie
 

zwembadfolie

Folie suggesties

De volgende folies zijn aan te raden voor uw biopool:

• Gauris Sikaplan PVC 1.6 mm gewapend (zwembadfolie) hemels blauw (montage op locatie).

• Gauris beschermdoek 300 gram of de beschermdoek van 500 gram.

Onze aanbevelingen

Een uv-filter mag niet in de biopool ontbreken. Ook raden we een fosfaatfilter sterk aan. Dit beperkt de algengroei. Daarnaast is ons advies om regelmatig het kopergehalte te meten. Bewaart u pH-sturingsvloeistof? Dan moet u dit opslaan in een afgesloten ruimte met een lekbak. Pas op met gebruik van de Inox 304 (UV-C unit), hiervoor is de Inox 316 meer geschikt. Het is niet aan te bevelen om vissen te houden in een biopool.

zwembadfolie

  Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80 Whatsapp