Korte levertijden

Scherpe prijzen

Gratis klantenservice

Wij bezorgen boven 100,- gratis (NL)

Aanmelden nieuwsbrief

  Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80

Biopool

 

Biopool

Wilt u graag een zwemvijver maar niet tussen de planten en vissen zwemmen? En heeft u een hekel aan chloor? Dan is een biopool de perfecte keuze. Een biopool of ook wel ‘hybride zwembad’ genoemd, heeft de uitstraling van een traditioneel zwembad, alleen bij de waterzuivering komen geen chemicaliën aan te pas. Er wordt namelijk gebruikt gemaakt van de filtertechniek van een vijver. Het filtersysteem wordt hoofdzakelijk geplaatst in een filterput of schuur, waardoor deze niet zichtbaar is, maar u er wel gemakkelijk bij kunt voor onderhoud. Een biopool heeft een strak uiterlijk, er zwemmen geen vissen in en er wordt geen gebruik gemaakt van plantenzones. Regelmatige verzorging en onderhoud is noodzakelijk. Doordat een robot de wanden en bodem schoon kunnen houden, ziet u optisch geen verschil met een traditioneel zwembad. Alleen vindt de waterzuivering op een natuurlijke wijze plaats! Daarnaast kunt u het zwemseizoen gemakkelijk verlengen door gebruik te maken van een warmtepomp.

Biopool (fysisch chemisch) gestuurd met toevoeging van zout betekent bewust kiezen voor ontsmetting. Er vindt desinfectie plaats door hydrolyse van water en UV-stralen. Er is koperionisatie, gecombineerd met pH-sturing. In correct functionerende systemen zijn de concentraties zo laag dat dit geen gezondheidsprobleem voor zwemers oplevert. Er wordt zout toegevoegd aan het water. Er is dus ook low conductivity zoutelektrolyse met vorming van chloor. Het gaat hier eigenlijk niet meer om een zwemvijver maar om een zwembad. Veel ‘hybride baden’ vallen onder deze categorie.

Lees hier meer over onze soorten zwemvijvers waaronder Biopool: https://www.tuinenvijverdirect.nl/blog/zes-soorten-zwemvijvers.html

 
zwembadfolie
 

Eigenschappen

Een UV-filter is onontbeerlijk. Een fosfaatfilter wordt sterk aanbevolen voor het beperken van de algengroei. Advies om frequent het kopergehalte meten is aan te bevelen. Opslag van pH- sturingsvloeistof moet in afgesloten ruimte met een lek- bak. Pas op met gebruik van de Inox 304 (UV-C unit), hiervoor is de Inox 316 meer geschikt. Het is niet aan te bevelen om vissen te houden in een biopool.

zwembadfolie

Folie suggesties

• Gauris Sikaplan PVC 1.6 mm gewapend (zwembadfolie) Hemels blauw (montage op locatie)
• Gauris beschermdoek 300 of 500 gram 

zwembadfolie

  Bel ons voor advies: 085 - 303 39 80 Whatsapp